torstaina, helmikuuta 01, 2007

Outoja Asioita Kolumbiassa

Johan mulla on kirjotusvire paalla! No, toivottavasti Hanni ainakin jaksaa lukea =) Terveisia muuten multa sulle. Ja muistatko Mazuntessa se Itavalta-miehen? Tormasin siihen taas. Ja lempikuubalaisemme Alfredo lahetti terkkuja. Noniin, tassa naita outoja asioita:

1. Kaikki tuntuu olevan "superia". Menin eilen "supertiendaan". Mulle se oli kylla ihan tavallinen MINIkauppa. (vrt. Argentiinassa superin korvasi re-etuliite)

2. Joka ikisessa kadunkulmassa on kourallinen tyyppeja puhelimet kadessaan ja huutaa "para llamar para llamar..." tai "llamas llamas llamas..." noin 7 kertaa yhteen hengenvetoon. Hyvin arsyttavaa. (llamar=soittaa)

3. Koska iso osa jalkakaytavista on tehty mukulakivista tai ovat muuten vain huonossa kunnossa, rullatuolipotilaat joutuvat rullailemaan autotiella. (Olen todistanut taman useaan kertaan.)

4. Bogotassa oli suunnaton maara erilaisia poliiseja/sotilaita iso rynkky kourassa & iso huumekoira hihnassa. Poliiseja on nakynyt paljon katukuvassa myos muissa paikoissa.

5. Chengua/changua tai joku semmonen: kulhollinen kuumaa maitoa, jossa on paistettua kananmunaa, leivanpalasia, juustoklontteja ja vissiin korianteria - en kysynyt reseptia.

6. Suurin osa pikaruoasta & paikallisista erikoisuuksista ovat rasvassa uppopaistettuja. En ole tohtinut maistella niita kaikkia, etten ma muistuta kohta sellasta uppopaistettua munkkia!

Ei kommentteja: